Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Общество

Цените на хляба тръгват нагоре

Цените на хляба тръгват нагоре. Въпреки  многократно обявяваното от експерти, че цената ще се задържи и че ще има компенсации, производителите споделят, че главоломно растящите разходи ги изправят пред невъзможността да спрат поскъпването.  Най-големият производител на хляб в Старозагорско, от вторник вдига цената на най-масовия хляб.

Около 15 процента е поскъпването на хляба от началото на седмицата. Основната причина е по-високата цена на брашната, маята и електроенергията. Към момента в търговската мрежа в района хлябът се продава за 1,70 лева. Нашата доставна цена е 1,50 лева. С 20 стотинки е по-висока цената в търговската мрежа, но ние нямаме контрол над търговците, заяви Гергина Димитрова, хлебопроизводител.

По думите й цената на насъщния не е вдигана от доста години. Тъй като уважаваме хляба и знаем, че той  е една от основните храни на българина, цената му не беше повишавана и се стараехме тя да е достъпна за всички. Миналата година дори работихме около 3 месеца на загуба – основно заради електроенергията, сподели тя.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *