Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Общество

Пожар в бивша база за вторични суровини в Пазарджик

Пожарът е възникнал в бивша база за вторични суровини в Пазарджик, близо до гарата при надлеза от града към село Главиница и Пещера. Гори площадка за автомобилни отпадъци върху база на бившите Вторични суровини, която към момента е собственост на частна фирма.

Сигналът е получен малко преди 17.00 часа вчера. По първоначално информация горят стари бракувани автомобили и машина, с която те се пресоват и окомплектоват като метални бали.

„Гасенето е трудно, защото в обекта има метали, които се нагряват до много висока температура. 10 екипа пожарникари се борят с огъня, за което е необходимо голямо количество вода”, заяви говорителят на полицията Мирослав Стоянов.

„По един противопожарен автомобил от районните служби в Белово, Панагюрище и Пещера, както и още три противопожарни екипа от Пловдив. Няма опасност за хората, няма опасност за жилищата. Има задимяване, но вятърът го отвява извън града, така, че на този етап не виждаме някаква опасност за Пазарджик. РИОСВ допълнително ще кажат има ли някакви данни от замерванията, които ще направят, но на този етап е това“, добави той.

Очаква се гасенето на възникналия пожар да продължи през цялата нощ.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *