Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Политика

Каримански: Не можем да намаляваме ДДС на калпак

Проектът на българския вариант на закона „Магнитски“ е написан концентрирано да се дадат правомощия в ръцете на хора, които дори не са част от съдебната система, а да имат възможност да размятат бухалка, каквато ние и сега искаме да закрием. Другото, което ме притеснява, е, че това е проект, който не е подписан от никой дори като съставител. Това каза в председателят на бюджетната комисия в НС и депутат от „Има такъв народ“ Любомир Каримански в предаването „На фокус“ по Нова телевизия.

Вицепремиерът и министър на финансите е участвал в една от работните групи по изготвянето на текстовете, отбеляза той. По думите му е била сформирана работна група от експерти от БНБ и МВнР, които потвърдили, че изтеклите текстове били почти едно към едно с обсъжданите в групата.

Ако се натрупа критична маса на неспазване на коалиционното споразумение, ИТН ще „Има такъв народ“ ще напусне коалицията ако се натрупа критична маса от неспазване на коалиционното споразумение. Такава е започнала да се натрупва, заяви Каримански. Ако има решение по отношение на РСМ, което не съвпада с коалиционното споразумение, би било критичната точка, заяви Любомир Каримански.

Една от темите, по която има публичен спор в рамките на управляващото мнозинство, е дебата за Република Северна Македония. Според депутата от ИТН натискът отвън ще продължава да се засилва, а в края на юни очаква той да е най-висок. По думите му ако не се подобри диалогът вътре в коалицията и управляващите не съумеят да разговарят с аргументи, управлението ще стане „леко авторитарно“. „През последните два месеца беше най-важният момент, в който да съчетаем мерки с реформи. Не мисля, че се случи – пропуснахме този шанс”, каза бившият кандидат за управител на БНБ.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *