Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД Изборът на редактора

Защо майка намушка детето си и опита да се самоубие

Трагедия потресе пловдивското село Желязно. 8-годишно момиченце беше намушкано с нож, след което почина. Вероятният извършител е майката на детето, която също е с прободни рани след опит за самоубийство. Тя е с опасност за живота и е настанена в Университетската болница „Свето Георги“ в Пловдив. Предстои й операция. Разследващите работят по всички възможни версии за случилото се – включително, че 30-годишната жена е имала психичен проблем, който е скрила от близките си. От свои източници NOVA научи, че жената облякла момиченцето си в празнична рокля в деня на трагедията. Подготвяла го е за Деня на детето – 1 юни.

Хората в селото са шокирани от случилото се. Съседи на семейството разказаха, че детето било кротко и невинно, а майката гледала детето си в много любов. Тя към момента била безработна.

Научих от полицията, която ме извика в сряда сутринта, Дойдох на място в качеството си на поемно лице”, разказа кметът на селото Валентина Узунова. По думите й не е имало никакви индикации, че жената е способна на подобни действия. „Семейството е много скромно, много тихо. Не са конфликтни, не са проблемни хора и не можем да си обясним как се е стигнало до този инцидент. Бяхме подготвили празник за децата от селото по повод 1 юни, но за съжаление го отменихме, допълни тя.

По думите й 8-годишното момиченце завършило 1 клас в училище в Пловдив. Доколкото знам семейството е финансово добре. Не ми е известно да са имали проблеми, посочи кметът.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *