13.07.2024

САЩ отменят тестването за коронавирус за всички пътници от чужбина

Властите в Съединените щати отменят изискванията за тестване за коронавирус за всички пътници от чужбина. От полунощ в неделя се премахва едно от последните все още действащи ограничения за пътуване.

Директорът на Центъра за контрол и превенция на заболяванията Рошел Валенски подписа заповедта, според която от неделя за международните пътувания до САЩ вече не се изисква отрицателен тест за Covid-19.

След 3 месеца трябва да бъде направена преценка на тази промяна. Ако се появи нов вариант, може да бъде въведено отново изискването за тестване преди пътуване. След като преди 2 месеца федерален съдия отмени изискването на Центровете за контрол на заболяванията за носене на маски, вече не се изискват маски при пътуване в самолети, на летища и туристически центрове, както и в обществения транспорт.

За тези обаче, които не са американски граждани, при влизането в страната остава изискването да представят документ, че са напълно ваксинирани срещу Covid -19. Гражданите на САЩ не са длъжни да представят доказателство за ваксина, но се препоръчва да останат вкъщи и да се поставят под карантина в продължение на пет пълни дни след пътуването.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *