Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Свят

В Гърция остават по-ниските данъци върху кафе, безалкохолни напитки и транспорт

Правителството в Атина запазва по-ниските данъци в няколко сектора до края на годината. Очаква се нов пакет от помощи срещу скъпия ток и горивата. От 24 на 13% е намаленият данък върху кафе, безалкохолни напитки, пътнически превози, цените в ресторантите и спортните събития, припомня БНР.

Правителството удължи намалената ставка върху добавената стойност на цените до края на тази година. От началото на пандемията бяха намалени данъците и на гръцките острови, но до края на юни тази година. Във връзка с инфлацията и силното покачване на цените още шест месеца ще се плащат по-ниски данъци в няколко сектора.

От опозицията настояват незабавно да се премахнат временно данъците върху хранителните стоки, да се постави максимална цена на храните и да се овладее високата цена на горивата.

Премиерът Кириакос Мицотакис каза, че до края на седмицата ще съобщи за поредния пакет от помощи за високите цени на тока и бензина. Предвижда се по-голяма сума компенсация за скъпия бензин за жителите на островите, където горивата са с по 20 евроцента по-скъпи.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *