Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Политика

Румен Радев: Кирил Петков не е куриер, а – премиер

Кирил Петков не е куриер, а – премиер и не може министър-председателят да внася чуждо предложение без свое мнение. Това заяви президентът Румен Радев, който  участва в официалната церемония по встъпване в длъжност на Илия Лингорски като член на Управителния съвет на Българската народна банка, по повод предложенията на Френското председателство за ветото на България спрямо влизането на РСМ в ЕС.

Според президента предложенията са стъпка в правилната посока, но остават редица въпроси, които трябва да бъдат изяснени преди да се вдигне ветото.

Съдебната реформа спря. Много от хората, с които водихме борба с корупцията, са извън парламента, а вотът на недоверие е рутинна, демократична парламентарна процедура, заяви президентът Румен Радев.

Той каза още, че ако премиерът има проблем с доверието, то този проблем не се решава на улицата, а с управленски решения и действия.

По повод предишния си коментар, в който сравни НС с тържище, Радев поясни, че търговията не се извършва само с парични средства. По думите му трябва да си политик със щат, за да се научиш да не виждаш това, което знаеш. Именно тази социопатия е причината за разрива между българския народ и политическата класа, коментира още държавния глава.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *