Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Общество

Оказвано ли е насилие над деца в ясла в София

Синини по лицето и ръцете на дете на година и половина. В това състояние взехме сина си от ясла миналия четвъртък. С тези думи родители от София потърсиха NOVA. По техни думи детето им е било удряно и дърпано от възпитател. Има и кадри от въпросната случка, които обаче ни бяха отказани, тъй като достъп до тях имат само полицията и ръководството на детското заведение.   Оказва се, че за последните три месеца в 17 ОДЗ „Мечо Пух“ в София, това е трети пореден случай, при който има инцидент с дете.

Последният е от 16 юни. Когато отидох да взема сина си от детска градина, бях посрещнат от медицинакста сестра на смяна с думите, че детето ми е захапало 4 деца. Попитах какво е провокирало детето да извърши това, защото до момента не е проявявало подобна агресия. Отговориха ми, че е имало конфликт с друго дете. Когато излязохме навън със сина ми го огледах – видях червeни петна по бузите му и други наранявания. Тогава се свързах с директорката, за да видя записите от камерите в помещението, разказа Атанас Йончев, родител на момченце.

На кадрите, които изгледахме заедно със заместник-кмета, се вижда, как детето ни бива влачено за ръката. Когато той се опитва да избяга – бива влачен по корем. След това го затварят в помещението, в което раздават храна. Детето ми е травмирано – психически и физически. Физически ще оздравее, но плаче посред нощ, буди се с крясъци, разказва майката на детето г-жа Йончева.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *