Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Общество Политика

Събев: Президентът и ГЕРБ заработиха в синхрон

Президентът и ГЕРБ заработиха в синхрон, особено по газовите сделки. Почти всички маски паднаха. Ще се види кои още не са. Очевидна е тази на президента, на т.нар. опозиция, на ИТН и т.н. Това каза министърът на транспорта Николай Събев в предаването „На фокус“ по Нова телевизия.

Той заяви, че е бил разочарован от президента, тъй като по време на предизборната кампания е вярвал, че той изповядва същите ценности с тези на „Продължаваме промяната“. „Дори между приятели много го защитавах, когато правеше гафовете за Крим. Вярвах, че той ще бъде този стабилизиращ фактор, когато ние искаме да направим промяната“, заяви Събев.

Разривът в отношенията според него е започнал, когато са започнали реформите в енергийната сфера. „Когато сменихме ръководството в газовия бизнес, започнаха много интересни изказвания от негова страна. Отсъствието на стабилизираща позиция и непрекъснатите атаки по някакъв повод не звучеше коригиращо, а разклащащо управлението.

По думите му от „Продължаваме промяната“ са започнали да правят и правят нещата, които са обещали. „Разбира се това правителство не е безгрешно. На редовни събирания оценяваме какво трябва да подобрим и какво сме направили добре. Процесът на промяната, на движението на България в нормалността е необратим процес, той няма начало, няма край“, заяви Николай Събев.

Според него на предстоящото гласуване на вота на недоверие правителство има всички шансове да оцелее. Разговори и преговори с всички политически сили според него са възможни, но сделки и компромиси са изключени, категоричен бе министърът на транспорта. „Ние ще се борим докрай, защото сме дали обещание да променим тази държава и независимо от някои грешки, които сме допускали, не сме се отклонявали от тази позиция и тази посока. не правим сделки за неща, които биха увредили обществения интерес“, подчерта Николай Събев.

На въпрос дали е възможна ротация и смяна на премиера Кирил Петков, той отговори, че такава е възможна. „Самият Петков потвърди, че за него не е важно да е само премиер. Моето лично обещание към Кирил и Асен е, че от момента, в който те не са в управлението, аз си тръгвам от официалната сцена, но ще продължа борбата срещу мафията“, коментира транспортният министър.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *