Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Политика

Янев: Лявото и дясното в политиката нямат точни физиономии в момента

В предаването „Лице в лице“ по бТВ Стефан Янев, каза че служебен премиер не е особена привилегия, защото има много въпроси за решаване без работещ парламент. „Защо направих партия? Мотивите бяха основно два – на първо място, това което от доста време говоря и констатацията, че в българското политическо пространство, наблюдаваме едно откъсване на гражданското общество от партиите. Нашата амбиция е да съберем съмишленици и да направим партия, които е близо до хората. И на второ място, ние като че ли свикнахме с една избирателна активност между 30-40 процента. Това са двете основни мотивационни линии, които следваме“.

Госпожа Симеонова е един качествен човек и той е направил своя собствен избор къде да бъде, заяви Янев. „Веруюто, което изповядваме е точно такива хора със свободен дух, така че уважавам нейното решение. Не приемам думата отломки. Ако става въпрос за живи хора, мисля че е несериозно, защото всеки човек има възможност да прави избор в даден момент“.

А случаят „Моллов“, ние сме в процес на сформиране, нито имаме партия, за да говоря от името на партията, така че малко принадлежността на един такъв свободен човек към такъв проект, в момента той не принадлежи, има си определени неща, които да решава, да си изчисти името, тогава да заповяда, ако все още проявява интерес, обясни Янев.

Тази полемика с ляво и дясно, каква партия сме, е най-големият проблем в момента, смята Янев. „Лявото и дясното нямат точни физиономии в момента. В крайна сметка този идеологически проблем е породен от процеса на изкристализирането на либерализма. В този смисъл не мисля, че етикетите помагат на избирателите да се ориентират“

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *