Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Art&Show Бизнес Бизнес

L’ORÉAL представя бъдещето на красотата, базирано на Web3, на Viva Technology 2022

L’Oréal ще представи своята визия за бъдещето на красотата на Viva Technology 2022 – най-голямата европейска технологична конференция и изложение, която се провежда от 15 до 18 юни в Париж. Компанията готви иновации, свързани с Web3 красотата и все по-популярната мета вселена, за да достигне до ново поколение клиенти с портфолиото си от продукти за грижа за косата, активна козметика и за масово потребление. Като доказан пионер при въвеждането на Web2 услуги като диагностика на кожата, телеконсултации и виртуално тестване на продукти, L’Oréal сега прави стъпка към бъдещето на интернет.

„Щастливи сме да се завърнем на Viva Tech, където L’Oréal има силно присъствие от самото начало през 2016 г. Ние винаги сме предприемали смели стъпки, за да създаваме и въвеждаме beauty-tech иновации и е наша мисия да изследваме новите технологии и канали, за да ангажираме новите поколения потребители на красотата. Целта на L’Oréal е да създава красотата, която движи света, и тя обхваща технологиите като катализатор за трансформацията в нашия бизнес“, коментира Николас Йеронимус, главен изпълнителен директор на L’Oréal.

L’Oréal продължава да оформя бъдещето на красотата, оповавайки се на повече от стогодишен опит в индустрията, за да създаде уникални, мулти-сензорни изживявания за красота. Като иноватор в областта на диагностиката на кожата, телеконсултациите и виртуалното тестване на продукти, поддържащи Web2, L’Oréal полага основите на Web3 изживявания за красота, за да достигне до ново поколение потребители. Новата концепция на компанията „Красота по веригата“ означава мястото т.е. новите платформи, където потребителите на красота и създателите ще се събират, за да участват в новата икономика на красотата.

Посетителите на изложбената зона на L’Oréal на Viva Tech ще могат да се запознаят с иновациите в областта на онлайн, и офлайн красотата, както и концепцията за „Красота по веригата“, включително:

Аромати Luxe-Tech
• Yves Saint Laurent Beauté Scent-Sation е първото по рода си устройство, при което се използват мултисензорни слушалки, базирани на EEG, които проследяват емоционалните реакции на потребителите към различни аромати и ги анализират, за да правят препоръки за продукти. Създаден в партньорство с водещата невротехнологична компания EMOTIV, Scent-Sation помага на хората да се ориентират в необятния свят на парфюмите, за да могат да идентифицират и изберат своя идеален аромат.

Красота по веригата
• Марките на L’Oréal изследват красотата по веригата чрез Web3, за да задълбочат връзката с клиента и ангажираността му, като предлагат уникални преживявания в областта на красотата – от притежание на колекционерски издания до подкрепа на стремежите на начинаещи творци:
o NYX Professional Makeup дава поле за изява на следващото поколение създатели на 3D красота, като се стреми да се превърне в първата децентрализирана звукозаписна компания за създатели в Web3, предефинирайки красотата в мета вселената.
o Yves Saint Laurent Beauté открива 10 000 златни блокови NFT чрез портфейла на YSL Beauty, за да отключи преживявания и комунални услуги, като например премиери на социални токени от диджеи-артисти на P00ls.
o Mugler ще отпразнува годишнината на емблематичния си аромат Angel с пускането на първия си NFT, който ще включва криптоарт колекция от 3D ангели, проектирани от дигитален художник. Верен на ДНК-то на марката си: „Реалният свят не е достатъчен“, Mugler повишава лоялността по веригата с тези колекционерски NFT.

Търговия на бъдещето от Lancôme
• Lancôme преосмисля бъдещето на търговията на дребно с продукти и услуги, обхващащи физически, дигитални и виртуални точки на контакт с потребителите.
o Absolue Dual-LED Youth Treatment е ново устройство в магазините с патентована LED светлинна терапия за дозиране на луксозна формула за грижа за кожата и намаляване на фините линии и бръчки.
o Lancôme Shade Finder осигурява прецизно съчетаване на нюансите на фон дьо тена, като може да открие до 22 500 уникални нюанса на кожата и се предлага както в магазините, така и онлайн в повече от 30 държави.
o Lancôme Skin Screen осигурява диагностика на кожата в магазина, като засича и оценява над 13 различни клинични признака благодарение на алгоритми с изкуствен интелект, обучени на база на над 15 000 снимки.

Салон на бъдещето, задвижван от технологиите
• L’Oréal Water Saver, обявен за едно от 100-те най-добри изобретения на списание TIME за 2021 г., е новаторски душ, който използва технологията на ракетен двигател, за да създаде луксозно и ефективно изживяване при измиването на косата, като същевременно намалява консумацията на вода с 61% в сравнение със стандартните методи. Проектиран за професионалната салонна индустрия, L’Oréal Water Saver има потенциала да помогне за спестяването на милиарди литри вода годишно.

Козметика Luxe-Tech
• Yves Saint Laurent Beauté Rouge Sur Mesure, задвижвана от технологията Perso на L’Oréal, е система с изкуствен интелект за домашно ползване, предлагаща максимална персонализация на цвета на червилото. Само с едно докосване устройството анализира хиляди възможности за персонализиран цвят на червилото, за да съответства на тена на кожата или облеклото на потребителя, и в рамките на няколко секунди създава персонализиран нюанс, който се съхранява в подвижно отделение за използване в движение.

Виртуална дерматологична грижа
• SkinCeuticals Pro 1:1 ще предложи на потребителите възможността да получават дерматологични съвети онлайн чрез частна видеоконсултация на четири очи с професионален медицински естетик. Тази безплатна услуга ще оцени уникалните нужди на клиента от грижа за кожата и ще предложи персонализиран режим, който да му помогне да постигне най-доброто състояние на кожата на лицето си.

„В L’Oréal вярваме, че красотата се намира на пресечната точка на науката и технологиите и че тези мощни сили ще оформят бъдещето на красотата“, каза Барбара Лавернос, заместник-изпълнителен директор, отговарящ за научните изследвания, иновациите и технологиите в L’Oréal. „Като съчетаваме нашите вековни познания и опит в областта на науката и данните с най-съвременните физически и дигитални технологични иновации, ние преоткриваме и допълваме преживяванията, свързани с красотата, за да отговорим на неудовлетворените желания, мечти и стремежи на нашите потребители по целия свят.“

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *