Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Политика

Петков: Води ни основополагащата мотивация България да бъде изкарана от задкулисието

В предаването „Лице в лице“ по бТВ Кирил Петков, каза че това, което се случва в момента е история. „Когато отвън пред парламента господин Пеевски протестира срещу това правителство, когато ГЕРБ ясно заявяват, че няма да има подкрепа за това правителство, когато „Възраждане“ застава срещу нас, а едновременно с това площадът е пълен с млади хора, които казват „Подкрепяме ви“, разбираме че в този момент вотът за недоверие не е от голямо значение“.

Ако падне правителството, първият мандат идва при нас отново, ние в този същия екип ще отправим официална покана към всеки депутат, който иска да бъде независим, да бъде част от едно независимо мнозинство, по същия начин ще направим, ако вотът мине, заяви Петков. „Знам че в момента има няколко човека от ИТН, които се чудят – от една страна лоялност към партията им, от друга страна – голямата отговорност, която имат. Надявам се, че в следващите няколко дни те ще имат още време да осмислят историческата си тежест на своето решение и колко е важно да не хвърлят страната в спирала от политически кризи“.

Ако някой не се присъедини към нас по правилните причини, ние нямаме нужда от такива хора и по-добре да отидем на избори – така отговори Петков на въпрос какво предлагат на отцепилите се от ИТН депутати.

Не бих разговарял с Ахмед Доган, с господин Пеевски, с господин Борисов, не бих разговарял с Костадин Костадинов, Слави Трифонов и Тошко Йорданов, заяви Петков. „С всички останали депутати сме готови да говорим по всички въпроси, да отговорим на всичките им въпроси, да говорим по политики“.

Не може да подкрепим нито едно правителство и коалиция, в която хората, които взимат решения не са на преден план, допълни Петков.

Аз не съм оженен за позицията министър-председател, но нашият отбор имаме ясни роли, ясни качества, имаме ясна структура, категоричен е Петков. „Аз по-добър министър на финансите от Асен Василев не мога да намеря.“

Бойко Борисов каза, че подкрепя, дава 59 депутата и в същото време блокира външната комисия, това е причината аз да не искам с този човек да съм в коалиция, това са подли стъпки. „Аз обещах на българския народ, че решението за РСМ ще бъде взето в Народното събрание. Днес в МС решихме, че НС е институцията, която ще вземе решение за РСМ и ние не можем да се отречем от думата си и едновременно с това утре в 15.00 се свиква отново Комисията в НС и МВнР ще отиде с цялата си експертиза да обясни на всички депутати защо френското предложение наистина е най-доброто“.

Президентът вместо да дава мнения от висока трибуна, аз ясно казах – КСНС е във формат, в който се събираме всички, вместо да философства кой да вземе това решение, трябва да ни събере всички и да го направи, ако не го направи, да не се изказва по случая, заяви Петков.

Страхът от нашата антикорупционна програма събра заедно ГЕРБ, ДПС, ИТН и „Възраждане“, смята министър-председателят.

Благодаря, вие заслужавате нашата благодарност за подкрепата ви и за това да продължим да се борим, това каза в заключение Петков към хората, които са на площада.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *