Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Свят

„Луфтханза“ отменя още над 2000 полета през юли заради недостиг на персонал

Германската авиокомпания „Луфтханза“ (Lufthansa) отменя над 2000 полета на летищата във Франкфурт и Мюнхен заради недостиг на персонал. Това съобщи късно снощи представител на превозвача, цитиран от ДПА.

Компанията обяви преди две седмици, че ще анулира 900 полета през юли, а сега съобщи за още 2200 от общо 80 000.

„Отмяната ще засегне по-специално вътрешните германски и вътрешноевропейските полети, но не и класическите ваканционни дестинации“, с оглед на туристическия сезон, уточниха от „Луфтханза“, допълвайки, че разписанията на полетите също могат да се променят.

Стачките на служителите по сигурността на летищата, метеорологичните явления и повишеният процент на заболели от ковид сред персонала натовариха функционирането на компанията допълнително, обосноваха се германците.

Пътниците на „Луфтханза“ ще бъдат информирани незабавно за отмяната и при възможност ще бъдат пренасочени към други подходящи полети.

Междувременно в Брюксел се проведоха стачки в авиокомпания „Брасълс еърлайнс“ (Brussels Airlines), част от „Луфтханза груп“, и нискотарифния превозвач „Райънеър“ (Ryanair). Те засегнаха десетки хиляди пътници на основното летище в Брюксел и летище „Шарльороа“.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *