Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Последни новини Свят

CBS: Кошмарът на Байдън се сбъдна — Путин печели петролната война

Антируските санкции ще имат обратен ефект върху Байдън, когато Путин спечели петролната война. Това пише журналистът от CBS Кристофър Уайт. Изминаха четири месеца, откакто Западът започна да налага санкции на Русия, но понастоящем САЩ са загрижени, че тези санкции нямат очаквания ефект. Всъщност те изострят инфлацията в САЩ и Европа, вместо да наказват Москва.

„Администрацията на Байдън е категорична, санкциите не са проблем. Обвинете Путин, казват президентът Джо Байдън и други от неговата администрация“, обяснява Кристофър Уайт. Междувременно опитът на американските власти да запазят лицето си не променя истинското състояние на нещата: политическият кошмар на Байдън се сбъдна.

Цените на енергията растат, а Путин печели петролната война.

„Той има валута, обезпечена с ресурси, а пред вратата се редят клиенти, които сега трябва да плащат в неговата валута“, пише CBS. Русия, след като обяви, че ще продава газ само за рубли, пред очита на САЩ създаде система, която поддържа рублата и продължава да получава значителни печалби от износа на синьо гориво и петрол. Междувременно САЩ неуспешно се опитват да сдържат покачването на цените.
И всичко това се случва малко преди междинните избори, които са толкова важни за победата на демократите, отбелязва изданието.

1 COMMENTS

  1. На никой ли не му дойде в главата, че когато отделиш парите от стоката, печалбата е на страната на стоката!?

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *