Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Политика Последни новини

Нинова: Получихме мандат да водим преговори с „Продължaваме промяната” за съставяне на правителство

„Със 101 гласа „за” и трима „въздържали се” получихме мандат от Националният съвет да водим преговори за съставяне на правителство в този парламент, ако първата политическа сила „Продължаваме промяната” ни поканят. НС даде висока оценка за работата на министрите от БСП в правителството.” Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на брифинг след заседанието на Националния съвет на партията.

Тя подчерта, че решението включва БСП да не участва в правителство, в което участват ГЕРБ и ДПС и да не подкрепя мандат, ако бъде връчен на ГЕРБ или на ДПС.

„По отношение преговорите с „Продължаваме промяната”, Националният съвет ни даде и рамка, в която да водим разговорите с 4 краткосрочни задачи.  Първата – подкрепа на актуализацията на бюджета. Втора – приемане на законите за Плана за възстановяване и устойчивост. Третата са реформите, които са необходими, за да влезе Планът реално в действие. И четвърта – подготовка на бюджета за 2023 г., за да можем да подготвим и страната, и хората за трудните есенни и зимни месеци, които ни очакват”, уточни Нинова.

Левицата ще изисква и дългосрочни политики в областта на социална политика, здравеопазване, образование, култура, наука, спорт, икономика и борба с корупцията. „Ще продължим битката за съдебна реформа и за промяна на модела на ГЕРБ, която ние като партия и коалиция „БСП за България” водим от много години”, добави Корнелия Нинова.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *