Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Art&Show

Шон Пен отново в Украйна, за да разкаже във филм за войната

Шон Пен отново показа, че истинските звезди са хората с големи сърца, които не се вълнуват единствено от себе си, а използват статута си в помощ на нуждаещите си. Американският актьор и режисьор за втори път посети Киев от началото на войната в Украйна, предаде Украинформ, цитирани от БТА.

Той снима документален филм за конфликта. Разпространено беше видео от местния телевизионен канал ТСН от пребиваването на Пен в Киев.

Шон Пен, който е носител на награда “Оскар”, е посетил градовете Буча и Ирпин.

 

 

В първите дни след началото на руското нашествие в Украйна холивудската звезда пристигна в Киев и се срещна с президента на страната Володимир Зеленски.

Тогава от канцеларията на държавния глава качиха снимки във Фейсбук и съобщиха, че Пен “специално дойде в Киев, за да отрази всички събития, които се случват в Украйна и да разкаже на света истината за руското нашествие в нашата страна”.

И пред февруари актьорът и режисьор засне кадри за подготвяния документален филм.

Холивудският актьор и режисьор е известен политически активист. Той взима присърце и различни хуманитарни каузи, като подпомагането на пострадалите от урагана Катрина, от земетресението в Хаити през 2010 г., от наводненията в Пакистан през 2012 г.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *