Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Политика

Василев: Не сме говорили за персонален състав на правителството

 „Продължаваме Промяната“, БСП и „Демократична България“ се обединиха около предложената управленска програма, но все още не са обсъждали състава на правителството. Това казаха лидерите в коалицията след преговорите.

В срещата участват лидерите на „Продължаваме Промяната“ Кирил Петков и Асен Василев, на „БСП за България“ Корнелия Нинова, на „Демократична България“ Христо Иванов, министри и народни представители.

“Все още не сме коментирали персонален състав на правителството, нито структура”, каза Асен Василев. “Това е официалния документ, около който се убедихме. Той предвижда Бойко Рашков да е председател на КПКОНПИ”, допълни той.

Думите му потвърди и министър-председателят в оставка Кирил Петков.

“Когато каузата “България” е водеща и знаем колко би загубила страната ни, показахме диалогичност. В следващите 6 месеца имаме толкова много милиарди и толкова много закони, които трябва да бъдат приет, че нищо друго няма значение. Всеки един от нас сложи България пред всичко друго”, заяви Петков и допълни: “Ако всеки един в НС има такова поведение, ние бихме имали правителство”.

Преди началото на преговорите от БСП поискаха поправки в текстовете. Те настояваха в програмата да има безплатни лекарства за деца до 14 години, както и безплатни учебници от за учениците от 1 до 12 клас.

“Удовлетворени сме от това, което постигнахме във финалния вариант на програмата. Продължаваме напред с надежда, че ще получим подкрепа”, заяви Нинова.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *