Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД Изборът на редактора

Затвор за Ценко Чоков и сина му

Върховният касационен съд потвърди определеното от Апелативния специализиран наказателен съд, с което на бившия кмет на Галиче Ценко Чоков бе наложено наказание от пет години затвор за отвличане, нанасяне на средна телесна повреда и палежи.

Съдът намали наказанието от 7 години лишаване от свобода на сина му Мартин Чоков, определено от втората съдебна инстанция за изнудване чрез закана за убийство и нанасяне на телесни повреди. За него Върховният касационен съд постанови окончателно 5 години затвор, след като го оправда по едно от множеството повдигнати му обвинения -за незаконна банкова дейност.Със същото решение върховните съдии потвърдиха и 5-годишните наказания, наложени от Апелативния специализиран наказателен съд на подсъдимите Димитър Каменов и Иван Тодораков.

Делото влезе в съда през 2017 г., а на 10.05.2018 г. първоинстанционният Специализиран наказателен съд осъди Ценко Чоков на 4 г. и 6 м. Синът му Мартин Чоков, Димитър Каменов и Иван Тодораков бяха осъдени на по 4 г. лишаване от свобода.

В решението си Върховният касационен съд подчертава особената жестокост, с която осъдените са извършвали насилие над жертвите си, най-често в съучастие. Решението на ВКС е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *