25.07.2024

Зам. шефът на Следствието: Не се потвърждава версията за отвличане на Семерджиев

„Лицето, което е посочено като отвлякло Семерджиев, е разпитано в продължение на часове в Националната следствена служба. Много интересни неща има в неговия разпит. Не се потвърждава тезата за отвличане“. Това каза заместник директорът на Националната следствена служба Ясен Тодоров в предаването „Офанзива с Любо Огнянов“ по NOVA NEWS по повод кататсрофата „Черни връх“, при който загинаха две млади жени.

Тодоров не пожела да каже какво точно е било разказано, но уточни:

„Неща, които най-вероятно ще са относими към друго досъдебно производство, за друга дейност, извършвана от кръг лица, повече клоняща към документни, финансови, данъчни престъпления“.

„Категорично полицейският служител Симона Радева не е била в автомобила към момента на ПТП-то“, добави следователят.

„Тя активно е участвала и му е помагала да се укрие и вероятно да прикрие следи от пресъплението“, категоричен бе той.

По думите му засега всички протолки от разследването са одобрени.

„Всички доказателства са годни. Ние сме много напред в разследването, работата ни по т. н. горещи следи беше много интензивна и миля, че всичко възможно е събрано. Сега предстои експертен анализ, на база на койтот да се направят много връзки“, посочи Тодоров.

Той обясни влизането „малко по-късно в помещението, в което е открит вероятния извършител“ с Наказателния кодекс, по който се изискват много процедури. Те пък са необходими, за да може Съдът да признае доказателствата за годни и чрез тях да се докаже вината.

„Ние можеше да действаме много по- бързо, много за публиката по-инетерсно, но да не постигнем целения процесуален резултат“, обясни Ясен Тодоров.

И още по същество – натривките са взети още вечерта. Веднага след взимането на кръвната проба е бил извлечен ДНК профил.

„Преди 72-рия час на база на това съвпадение и с експертизата за маратонките Съдът направи обосновано птредположение, че тов а е извършителят, и го задържа“, каза Тодоров.

Метамфетамини са открити не при първоначания оглед, а при огледа сутринта.

„В комбинация с другите деяния на лицето, не може да бъде приложена разпоредбата за така наречения маловажен случай,“ категоричен бе следователят.

По този случай свидетели или очевидци на лица, излизащи от автомобила, няма, добави още Ясен Тодоров.

По думите му предстои да се съберат всички записи от камери на Столична община и Пътна полиция-СДВР, за да се види кой е управлявал автомобилът през деня непосредствено преди катастрофата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *