Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Свят

Необходими са спешни действия за борба с инфлацията, заяви Кристалина Георгиева на срещата на Г-20

Ръководителката на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева предупреди представители на Групата на 20-те големи икономики да предприемат спешни действия за борба с инфлацията, предупреждавайки, че изключително несигурната според нея глобална икономическа перспектива може да се влоши, ако по-високите цени продължат, съобщи Ройтерс.

Георгиева заяви на среща на финансовите представители на Г-20 в Индонезия, че руската война в Украйна е увеличила натиска върху цените на суровините и енергията, а глобалните финансови условия се затягат повече от очакваното.

В същото време смущенията, свързани с пандемията, и новите критични точки в доставките продължиха да затрудняват икономическата активност.

Натискът върху силно задлъжнелите страни нараства и дълговата ситуация се „влошава бързо“, добавила е още Георгиева, цитирана от Ройтерс.

Участниците в срещата на Г-20 в Индонезия не успяха да съгласуват съвместно изявление, но постигнаха съгласие по повечето въпроси, заяви индонезийската министърка на финансите Сри Муляни Индравати, цитирана от Франс прес.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *