25.07.2024

Представяме ви най-основните 8 ползи от лавандуловото масло и защо трябва да го имате задължително в дома и аптечката си, информира iwoman.bg

1.Помага за добър сън
Разпръснете 5 капки около леглото си или втрийте 2-3 капки на врата, на гърдите и по слепоочията.

2.Облекчава болката при изгаряния
От горещи предмети или слънчеви, помага също при наранявания и порязвания.

3.Успокоява кожни възпаления
За целта смесете лавандулово с кокосово масло и прилагайте към проблемното място 2 пъти дневно.

4.Помага срещу тревожност и стрес Маслото е познато с качеството си да релаксира и успокоява. Разпръснете малко от него или го намажете на слепоочията, китките и стъпалата.

5.Контролира високото кръвно налягане За тази цел разпръснете малко от маслото на работното си място – така ще избегнете стреса и ще си осигурите нормално кръвно.

6.Стимулира здравословния баланс на кръвната захар Маслото предотвратява щетите от високата кръвна глюкоза. Втрийте по врата и гърдите, разпръснете във въздуха или добавете 1 капка към чай или вода.

7.Помага за здрава кожа и добър външен вид Противовъзпалителните и успокояващи свойства на лавандуловото масло са полезни също при дерматити, екзема, псориазис и акне. Може да се приложи директно или като смес с кокосово масло за по-чувствителни хора.

8.Помага срещу главоболие и мигрена За успокоение на главоболие инхалирайте маслото за 15 минути. Може да втривате смес от масла от лавандула и мента в слепоочията, в задната част на врата или по китките.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *