Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Политика Последни новини

Петков: Шансът за съставяне на правителство е минимален

Минимален е шансът за съставяне на правителство, заяви премиерът в оставка Кирил Петков. Той изрази съмнение Слави Трифонов „да мине през катарзис за пети път“.

„В първия мандат разговаряхме с всички депутати от ИТН, видях ,че има още хора, които разбират колко е важно да не навлезе в политическа криза, но имаха някаква лоялност към Слави Трифонов. Ако Слави Трифонов пак ги е хвърлил, хвърляйки този шанс за преговори, без да ги предупреди, аз мисля, че е въпрос на лична оценка дали човек трябва да има лоялност към такъв лидер, или България му е по-важна“, заяви пред БНТ.

По думите му предстои политическа криза, защото едно служебно правителство е с по-малко способности да управлява и не могат да се направят реални институционални промени.

На въпрос кой се притеснява от назначението на Бойко Рашков в КПКОНПИ, Петков отговори: „Лидерите на ДПС, Бойко Борисов и хората около него.

Всички тези хора имат от какво да се притесняват, ако има един независим орган. Те се чувстват комфортно в момента, защото главният прокурор не е независим. КПКОНПИ ще е независимият орган, а Бойко Рашков ще го направи истински работещ.

„Според Кирил Петков ГЕРБ няма как да направят съдебна реформа, защото може да се окаже, че част от техните членове или лидерът им ще се окажат в затвора.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *