Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Общество

Пътни строители излизат на безсрочен протест заради неизплатени средства

Пътните строителни фирми излизат на безсрочна стачка заради неизплатени средства.

Протестите ще бъдат всеки ден пред НС и около 20 ключови пътни отсечки в цялата страна. Според пътните строители държавата не е изплатила около 720 млн. лева за извършени дейности на около 80 фирми.

„Ако това не се промени, от 30 септември България ще се окаже единствената държава в ЕС, която няма да има поддръжка на пътища. Това ще рефлектира и на зимното поддържане, ще доведе и до лихвени неустойки“, заяви Стефан Чайков – Браншова камара „Пътища“.

От своя страна председателят на комисията по регионална политика в НС Настимир Ананиев коментира, че държавата е заложник на обстоятелства и трябва да подпише празен чек на пътните фирми.

„Аз съм твърдо против да се напише такъв празен чек, но все пак искам да се намери решение, което да дава гаранция, че ще има поддръжка на пътищата“, заяви той.

В центъра на София протестът ще бъде пред служебния вход на Народното събрание, шествие ще тръгне и по Околовръстното шосе на столицата. Останалите точки на протестите ще бъдат блокирани от 10 до 11 часа.

Протестът в столицата е разрешен до 17:00 ч., в страната – до 12:00 ч.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *