Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД Изборът на редактора

Кражбите по домовете по време на летния сезон

В разгара на летния сезон все повече хора напускат временно ежедневието си в посока мечтания летен курорт. Това обаче поставя под риск домовете ни.

Докато обикаля района си по време на работа,  инспектор Иван Русев забелязва мъж, нарамил килим.

„Познах, че е лице от криминалния контингент, което издирвахме преди за извършени кражби. Затова го спрях и го задържах“, разказва инспекторът.

Оказва се, че мъжът разбил комарник и влязъл в къща. Откраднал тонколона и домакински уреди, които завил в килим.

„Това са най-често извършваните кражби. Стараем се максимално бързо да обръщаме внимание на всяка една от тях. Полагаме усилие да имаме контрол над активния криминален контингент, защото обикновено това са извършители с множество присъди“, поясни Стефан Динков, началник РУ Нова Загора.

„За първите 6 месеца относно домовите кражби разкриваемостта е 29,3% В сравнение през минатата година за същия период е била 27,44. Имаме 2% повишение. Мисля, че това е добър резултат. За 6 месеца кражбите по домове са 2263″, каза инспектор Росен Белишки от Криминална полиция.

Обикновено престъпниците търсят пари в брой, бижута, но и всичко, което би могло да се продаде, поясни инспектор Белишки.

ГД „Национална полиция“ има много добра координация с областните дирекции на МВР и оказва методическа помощ и контрол, допълни той.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *