Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Art&Show

Тейлър Суифт отнесе остра критика заради замърсяването на околната среда с частния си самолет

Певицата Тейлър Суифт оглави списъка на известни личности, чиито частни самолети са произвели големи количества въглероден диоксид, съобщава „Hollywood Reporter“.

Базираната в Обединеното кралство фирма за устойчив маркетинг „Yard“ сподели доклад, който разкрива, че трнаспортното средство на суперзвездата е летяло 170 пъти между 1 януари и 19 юли, прекарвайки във въздуха почти 16 дни. Това означава, че общите му емисии са били 8 293,54 тона въглерод, което е 1 184,8 пъти повече от тези на средностатистическия човек за една година, се казва в проучването.

Екипът на певицата побърза да отговори на нападките. „Самолетът на Тейлър редовно се дава под наем на други лица. Да се ​​приписват повечето или всички тези пътувания на нея, е неправилно„, каза говорителят на изпълнителката.

За проучването „Yard“ използва данни от Twitter акаунта @CelebJets, който проследява пътуванията на знаменитости с частни самолети. Данните са събрани от началото на 2022 г. и включват броя на полетите, извършени от всяка звезда, средно време на полет, мили и общи емисии въглероден диоксид.

Други музиканти, които попадат в Топ 10 на списъка със популярни лица, замърсяващи околната среда, са Джей Зи, който заема трета позиция, Блейк Шелтън, на пето място, и Травис Скот на десето.

Снимка: Getty Images

По-рано този месец Дрейк се разгорещи, след като @CelebJets съобщи, че той е летял с частен самолет само за 14 минути от Хамилтън, Онтарио, до Торонто.

Дрейк и Суифт не са единствените знаменитости, които са критикувани заради използването на частни самолети, предава БТА. Кайли Дженър наскоро беше порицана в социалните медии за собствения си частен полет от Камарило, Калифорния, до Ван Нуйс, Калифорния.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *