Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора

Продължават километричните опашки от камиони при ГКПП „Дунав мост“

За пореден ден има километрични опашки от тежкотоварни автомобили, чакащи да преминат границата при пункт „Дунав мост“. Тези задръствания станаха причина за поредица от протести на хора от близките до Русе населени места.

Всички гишета на вход и изход от страната ни работят с пълен капацитет, но заради изключително големия брой тежкотоварни камиони над 12 тона обработката на товари се бави и се образуват опашки. Това предизвиква недоволство както у хората от близките населени места, така и у шофьорите.

„Как до отида до паркинга, после като се върна, тази шайба… какво правим. И като влезеш в Румъния… прас – 1000 евро е глобата“, каза недоволен шофьор по БНР.

Според специалисти едно от решенията на проблема е да се въведе денонощен режим на работа от служителите на Държавната автомобилна инспекция, които да отклоняват камионите за почивка.

Тъй като и това не е направено, опашките продължават. Само през вчерашния ден през граничния пункт са излезли от България 1503 камиона, което по данни на агенция „Митници“ прави „Дунав мост“ най-натоварения изход от страната.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *