Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Политика

Рокади на ключови позиции в държавата

Новото правителство смени шефовете на НАП и на Агенция „Митници“. В последния работен ден за седмицата служебният кабинет направи знакови рокади по върховете на управлението. Новото правителство смени шефовете на НАП и на Агенция „Митници“. Румен Спецов се прощава с позицията си заради „неизпълнение на задълженията си по Закона за приходната агенция“, посочват от пресслужбата на правителството.

Също така, не били прогнозирани и просрочени задължения в големи размери на държавно дружество. В последствие стана ясно, че става дума за „Булгаргаз“. Пред NOVA бившият вече директор на агенцията заяви, че смяната му е политическа.„Обяснено ми беше от министъра на финансите, че причината за смяната ми е политическа. Не е свързана с работата на Националната агенция за приходите“, каза той.Постът на Румен Спецов наследи бившият шеф на фонд „Земеделие“ Борис Михайлов.„Нека да вляза, да се огледам и след 10 дни, да речем, ще давам интервюта.

Амбицията ми е НАП да работи още по-добре“, каза той. Назназчаването на Спецов преди година беше последвано от скандал. Тогава стана ясно, че той е прехвърлил фирма с големи данъчни задължения на малоимотен гражданин от драгоманско село. От ГЕРБ многократно искаха отстраняването на Спецов от поста. Той самият отричаше обвиненията. И обясняваше, че докато е била негова, фирмата не е имала задължения. По случая тече разследване и до днес.Служебното правителство пристъпи и към друга знакова рокада – в агенция „Митници“.

Отстраненият директор Павел Тонев разказва пред NOVA, че за смяната му била изтъкната само една причина.„Беше ми обяснено от министър Желева само, че решението е политическо и не е свързано с дейността на Агенция „Митници“. Тя изрази съжаление, че трябва да се разделим, но повтарям, обясни ми, че това е политическо решение“, заяви Тонев.Мястото на Тонев заема неговият заместник Павел Геренски, който е и дългогодишен служител на агенцията. На този етап той се води временно назначен.
Нова телевизия, новини в 19.00 часа.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *