21.07.2024

Изясняват се причините за сбиването на плажа

Бой на плажа в Слънчев бряг между спасители и туристи. Причината – несъгласие на летовниците да се съобразят с вдигнатия предупредителен флаг и забраната за влизане в бурното море. Клипове със скандалните кадри се появиха в интернет. Инцидентът става на Южния плаж в Слънчев бряг. Летовници не спазили забраните на млада спасителка и влезли в морето.

В един момент колегата влезе, отиде до тях и започна да им свири, а те започнаха да го блъскат, мъж и жена бяха, излязоха на брега, започнаха да ни обиждат, че сме идиоти, да ни целят с пясък, обясни спасителят Добромира Петкова.

Клипът е изпратен от поляци, които разказват, че са пребити от спасителите.

Пострадалият ни спасител, който беше с пясък в очите от туристка, лекуваме го в момента, от другите туристи няма никой пострадал, заяви лекарят на плажа д-р Наталия Димитрова.

Туристи, които са станали свидетели на случката, също разказаха за инцидента.

Имаше малко неразбирателство, но беше ненужно, защото спасителите им спасиха живота. Аз мисля, че спасителите си вършеха работата. Хората трябва да случат спасителите, когато те свирят и им казват да излязат от водата, заяви туристката от Ирландия Линда.

Не упреквам спасителите, изключително адекватно се държаха. 30 минути преди инцидента имаше удавник. Спасителят адекватно го извади, спаси момчето, след около 30-40 минути се случи друг инцидент, при който баба и дядо напористи влизаха в морето, на няколко пъти ги помоли да излязат със сигнал на свирката им показа да напуснат, те отказаха, след което дядото прояви агресия, блъсна спасителя и съответно и той му отвърна и така, разказа Габриела Станкова.

Малко по-рано през няколко поста трима молдовци обиждат спасителите.

И въпреки всичко, същите тези спасители, които са били на жаргон казано „замеряни“ с тези жестове и обиди, същите те влизат да помогнат на попадналите минути след това граждани, но за съжаление успяват двама от трима да спасят и един е завършил с фатален край, обясни управителят на водноспасителната служба на плажа в Слънчев бряг Иван Георгиев.

От полицията съобщиха, че очакват медицински свидетелства от замесените поляци и че случаят е предаден на Районната прокуратура в Несебър.

МВР работят по случая, и ще изчакаме да видим те с какво становище ще излязат, аз лично смятам, че всяка форма на насилие не може да съществува в едно изречение с туризъм, обясни служебният министър на туризма Илин Димитров.

От BTV не успяха да се свържат с туристите от клипа, а министърът ще направи проверка на място. Концесионерът на плажа отправи апел към всички туристи да бъдат отговорни и дисциплинирани, по време на почивката си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *