Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД Изборът на редактора

Над 80 акта и 240 фиша са съставени за ден от полицията за нарушения по пътищата

Над 80 акта и 240 фиша са съставени за ден от полицията за нарушения по пътищата, съобщи старши инспектор Любомир Апостолов.

От вчера общо 46 екипа на „Пътна полиция“ извършват линеен контрол за спазване на Закона за движение по основните пътни направления и автомагистралите.

Екипите на пътна полиция осъществяват единен контрол. Превенцията е с цел установяване на агресивни водачи на пътя както и такива, които предприемат неправилно изпреварване, рискови маневри, обясни Апостолов.

„Преди минути завърши нашето дежурство, откакто е тече акцията имаме съставени над 80 акта са за установяване на административно нарушение и над 240 фиша. Имаме 5 броя установени акта за водачи, употребили наркотични вещества с положителен тест и имаме 3 броя акта, установени при водачи, които са дали отказ да бъдат тествани за употреба на наркотични вещества и техните аналози. Също така имаме 3 броя акта над 1.2 промила в издишания въздух в апарата и един водач, който е отказал да се тества с техническо средство за употреба на алкохол“, каза той.

В акцията са се включили и полицаи с цивилни автомобили.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *