Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Бизнес Бизнес Най-четени

Как е работила схемата за фалшива криптовалута на Ружа Игнатова

От тази седмица „bTV Репортерите“ се завръща. Първият епизод от новия сезон е посветен на Ружа Игнатова – най-издирваната жена в света. А за първи път в български ефир говорят и жертвите ѝ.

Жертвите са милиони по целия свят. Според журналист от Великобритания става въпрос за 175 държави. Тази седмица ще ви разкажем историята на трима мъже от Франция, Сомалия и Уганда. Най-образно казано са продавали мечти и обещания за бързо забогатяване, заяви авторът на филма журналистът на bTV Владислава Тричкова.

Ружа Игнатова и нейният съдружник стоят най-отгоре на схемата. Те са и тези, които печелят най-много от схемата.

Още в първите месеци след създаването на OneCoin инвестициите били за милиони евро. Навсякъде вече се говорело за криптовалутата.

Разбрах за One Coine през 2016 г., когато бях ученик. Моят баща ми каза за това. Той беше научил от своя приятелка, заяви Даниел Йейнхардт.

„Платих 250 евро. Баща ми даде 3000 евро за няколко пакета“, коментира той.

Минават години, през които семейството вярва, че ще забогатее.  В един момент обаче на Даниел му се налага да напусне училище.

До този момент никой не подозира, че хора като Даниел и семейството му не са инвеститори, а жертви и са попаднали в схема.

„Схемата общо взето е класическа пирамида – не по-различна от тези, които помним от 90-те години“, заяви журналистът и автор на книгата за Ружа Игнатова Николай Стоянов.

Така всеки член освен да инвестира трябвало и да въвлича в схемата нови хора. В замяна получавали комисионна в кеш.

Има ли хора  които наистина са забогатели от One coine? Със сигурност. Тези, които са на върха и това не включва само Ружа, а и най-приближената и свита са станали много богати, добави журналистът.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *