Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Бизнес Бизнес Изборът на редактора Общество

Концесионер: 5 лв. за чадър ще е неизгодна цена догодина

Нормален летен сезон без големи амплитуди, положителни или отрицателни. Такава равносметка направи концесионерът на варненските плажове „Офицерски-изток“ и „Панорама-юг“ Дирон Ръсовски, който е част и от Асоциацията на концесионерите на морски плажове.

Тази година работихме при 5 лв. за чадър и 5 лв. за шезлонг, непроменени от 10 г. Но може би тези нива бяха за последна година, защото повече няма да има икономически смисъл да поддържаме тези равнища на цените. Концесията ни е за 15 г., това е една дългосрочна инвестиция и е трудно за един или два сезона да се излезе на печалба, но се надяваме да влезем в нормите, които сме очаквали, коментира още концесионерът в предаването „Новият ден“ Радио Варна:

Концесионерите намаляват броя на спасителите по Българското Черноморие с 30 %. След 15 септември на много от плажовете ще останат само обходни двойки, докато има туристи. Това се прави обичайно през септември, тъй като броят на плажуващите намалява, а част от спасителите са студенти, каза Ръсовски.

В края на сезона Асоциацията на концесионерите на морски плажове се събират на работни срещи – в събота имаше такава в Созопол, а на 15-ти септември ще се проведе и край Варна.

 

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *