Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД Изборът на редактора

От 5 до 15 г. затвор може да получи заподозреният за трите палежа на необитаеми сгради в Хасково

От 5 до 15 г. затвор може да получи заподозреният за трите палежа на необитаеми сгради в Хасково, ако бъде признат за виновен по обвинение, че те са нанесли значителни щети.

Около половин час след последния палеж след 23.00 ч. снощи на необитаема от години стара къща на ул. „Добруджа“ полицията задържа 33-годишен клошар на няколко метра от мястото.

Засега основна причина за палежите е, че бездомникът е употребил сериозно количество алкохол, коментира заместник-окръжният прокурор на Хасково Делчо Лавчев. Той бе категоричен, че към момента не могат да направят изводи, че зад палежите стоят икономически или бизнес интереси.

Предстои до края на деня днес на подпалвача да бъде повдигнато работно обвинение.

Продължават да се изясняват мотивите за палежите и начина на извършването им, като предстои и провеждането на експертизи. 33-годишният, направил самопризнания, има зад гърба си 8 присъди – за алкохол, наркотици и вредителство, като веднъж е лежал в затвора и в момента е в пробация.

За палежите на постройката до тютюневите складове до зала „Спартак“ и необитаемите къщи в квартал „Куба“ и на улица „Добруджа“ е задържан и 45-годишен клошар. По данни на полицията двамата са живеели заедно в последните месеци, като временно са обитавали и две от запалените постройки. Ако се установи, че по-възрастният не е съпричастен към палежите, той ще бъде освободен, коментира директорът на ОД на МВР старши комисар Атанас Ненков.

Директорът на пожарната в Хасково Николай Вълчев призна, че ситуацията снощи е била много сложна и за справянето с трите пожара един след друг е помогнало и това, че веднага след сигнала за първия са извикани екипи от пожарните в Димитровград, Харманли и Любимец.

40 огнеборци са участвали в гасенето на трите необитаеми сгради в Хасково снощи, като и след локализиране на пламъците на място са останали дежурни екипи, които да следят ситуацията.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *