Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД Изборът на редактора Общество

Човек е паднал зад борда на яхта след бурята и ураганния вятър

Човек е паднал зад борда на яхта след бурята и ураганния вятър, които връхлетяха Бургас, Айтос и Поморие. Предприети са действия за спасяването му.Десет яхти са отнесени навътре в морето край Поморие.

Двайсетминутната буря със силен ураганен вятър нанесе много щети в Бургас, Айтос и Поморие.Над 100 са сигналите, постъпили в Областната управа за паднали дървета, отнесени покриви и ламарини.

В Регионалната служба за пожарна безопасност и защита на населението в Бургас също са постъпили над 50 сигнала за отнесени покриви и съборени дървета.

Семейство е блокирано на остров Св. Иван край Созопол. Те са били на туристическа разходка там, когато е започнала бурята.

От Морския спасителен координационен център потвърдиха информацията за човек, паднал зад борда на яхта, отнесена навътре в морето край Поморие. От там казаха, че в момента се организира спасителна операция.

Много тежка е ситуацията по плажните ивици, където са отнесени и изпочупени шезлонги и чадъри. В последния момент хора са били евакуирани от плажовете.Няма сигнали за наводнени приземни етажи и пострадали хора в областния център.

Поморие е без ток след авария, причинена от бурята и ураганния вятър. Вятърът е съборил стълбове по мрежа с високо напрежение, собственост на Електроенергийния системен оператор. От електроразпределителното дружество ЕВН търсят варианти за алтернативно електрозахранване.

В общините Бургас и Поморие ток няма още в 4 села, както и в кварталите „Крайморие“ и в част от квартал „Сарафово“.

Тече спасителна акция за човека, паднал зад борда на яхта след бурята и ураганния вятър, които връхлетяха Бургас, Айтос и Поморие.Поривите на ураганния вятър на места са стигнали 100 км в час.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *