Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Политика Свят

Путин обяви частична мобилизация в Русия

Руският президент Владимир Путин отправи обръщение към руснаците, съобщават руски източници. В него той обяви частична мобилизация на населението.

„Специалната операция беше необходима за борбата срещу нацизма в Украйна. Става въпрос за защита на суверенитета и териториалната цялост на Русия и подкрепа на нашите сънародници да определят сами бъдещето си“, каза още Путин.

„Целта на този Запад е да отслаби, раздели и в крайна сметка да унищожи страната ни“, каза държавният глава в телевизионното обръщение в сряда.

Путин посочи още, че Западът „вече директно казва, че през 1991 г. са успели да разцепят Съветския съюз, а сега е дошъл моментът за самата Русия да се разпадне на много региони, смъртно враждебни един към друг“.

Руският президент в момента прави телевизионно обръщение към нацията по повод организираните референдуми за присъединяване към Русия на Донецк, Луганск, Запорожие и Херсон.

През 2022 г. Путин вече два пъти е произнасял телевизионни обръщения. В първия от тях на 21 февруари той обяви решението за незабавно признаване на независимостта и суверенитета на Донецката народна република и Луганската народна република. Във втория, рано сутринта на 24 февруари, Путин обяви началото на специална военна операция за защита на Донбас.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *