Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Art&Show

Чарлз III планира по-скромна коронация от тази на майка си

Това може да ви изненада, но британската корона се оказва най-големият собственик на имоти в света с притежания в размер на 6,6 млрд.
Новият британски крал Чарлз III заяви, че планира церемония по коронацията си, която ще бъде по-евтина от тази на неговата майка, заради кризата с поскъпването на живота.

Макар и датата на коронацията още да не е определена, цената за нея няма да е толкова висока и ще бъде по-скромна отколкото на Елизабет II през 1953 година, съобщи вестник „Дейли мирър“, позовавайки се на източник, близък до кралското семейство.

Церемонията на Елизабет II е струвала 1,75 милиона паунда, което е еквивалент на 46 милиона в днешни дни.

„Кралят много добре си дава сметка за проблемите на днешните британци, така че дори и церемонията по коронясването да отговаря на изискванията и да се проведе в съответствие с всички стари традиции, тя ще бъде съобразена и с облика на монархията в съвременния свят“, коментира източникът пред „Дейли мирър“.

„Дейли телеграф“ също пише за бъдещата церемония като отбелязва, че тя ще бъде по-кратка, по-скоро, по-малка, по-евтина и с повече представители на различни общности и религии. Вестникът допълва, че гостите едва ли ще бъдат повече от 2000. Елизабет II бе коронясана 16 месеца след смъртта на своя баща, което поражда спекулации, че Чарлз III ще бъде коронясан на същата дата – 2 юни 2023 година – точно 70 години по-късно.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *