Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Общество

Хората в наводнените села очакват решение кои къщи ще бъдат бутнати

Продължават огледите в потопените села Богдан и Каравелово за това кои къщи трябва да бъдат съборени. И днес на празника над 140 военни и 90 доброволци се включиха във възстановяването след наводненията. Усилията за бавното отвоюване на дворовете от тинята продължава. То всичко е глина и е натъпкано от водата. Трудно е“, казва Стефан Нинов, доброволец.  „Има тонове тиня. И ние се борим с нея.

Защото хората трябва да се върнат към нормалния си начин на живот“, казва Дорина Дечева, друг доброволец.  Лило Копчелиев от с. Каравелово се разплаква заради помощта на доброволците. Има все още много добри хора! Особено младите. Те са всеотдайни. И по-добри от нас“, казва той.  Снимка: Румен Скрински Затлачената канализация отново предизвиква наводения в приземните етажи.  Андрей Костов от Каравелово казва, че имат нужда от малки машини, които да влизат между къщите и така да се работи.

Доброволци чистят най-пострадалите от наводнението села Очакват се над 1000 души през уикенда Утре ще стане ясно кога ще започнат да пристигат обещаните фургони. Засега 27 домакинства са заявили нужда от тях.  „Голяма част от фургоните няма да могат да бъдат поставени в дворовете на пострадалите хора. Просто самата инфраструктура не позволява те да бъдат свалени и вкарани в тези места“, казва Христо Иванов, кмет на с. Богдан.

Половината от домовете в Каравелово и Богдан остават без питейна вода (СНИМКИ) Селата бяха залети от потоп в началото на септември Огледът на наводнените постройки в засегнатите села ще продължи в близките дни. До момента една къща е определена като напълно негодна и неподлежаща на ремонт.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *