Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД Последни новини

Полицейски акции в цялата страна, има задържани

Полицейски акции днес имаше в районите на Благоевград, Велико Търново, Бургас, Враца и Русе. Акцент на акциите е купуването на гласове. Също така обаче се проверяват и сигнали свързани с битовата престъпност, лихварството и наркоразпространението. Задържани бяха над 20 души, повечето от тях за престъпления различни от търгуването с вот.  В Благоевград акцията започна рано сутринта. Униформените проверяваха адреси и автомобили.

Само за първите два часа – бяха задържани четирима души по подозрение, че търгуват с гласове, а всички те са познати на полицията. Акция имаше и в Търновско. „По всички линии по отношение на конвенционалната престъпност, по отношение на икономическата престъпност, по отношение на евентуално сигнали за изборни престъпления“, заяви ст. комисар Димитър Машов, директор на ОДП МВР-Велико Търново. КПП-та бяха разположени на входовете и изходите на няколко квартала на Горна Оряховица и Велико Търново. По време на проверките униформените заловиха шофьори, употребили алкохол. Един задържан по сигнал за незаконен дърводобив в Сунгурларе.

Извършват се проверки в търговски обекти, практикуващи т.нар. „продажби на версия“ и заложни къщи Полиция и жандармерия окупираха и ромския квартал „Победа“ в Бургас. В една от къщите униформените задържаха мъж с голямо количество синтетичен наркотик – така нареченият „друсан чай“. 180 пакетчета, готови за продажба. „Тъй като  доста хора от квартала се изхранват с обикаляне по казаните, това е стандартното оправдание: „Намерих го изхвърлен до казана“, обясни Стамат Христов – началник на участък „Победа“ към Първо РПУ-Бургас.

В Сунгурларе се проведе акция срещу лихвари и дървосекачи. Стигна се до арест. Общинският съветник Алтънай Халил, който беше арестуван по време на акция срещу купения вот в Кърджали, остана в ареста за по-малко от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство, а задържането на Халил предизвика остра реакция на съпартийците му, които за кратко блокираха полицейското управление. Акциите срещу купуването на гласове ще продължат до деня на вота.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *