Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Общество

Работещите в РЗИ са обидени на здравния министър

Протестът в здравните инспекции продължава. Служители в Бургас обявиха, че обмислят блокиране на работата на регионалната инспекция, ако заплатите им не бъдат увеличени поне с 50%. Работещите в РЗИ се чувстват обидени от думите на служебния министър на здравеопазването, че са единствените, за които няма законов механизъм за увеличаване на заплатите. Вчера Асен Меджидиев каза, че се търси начин за компенсация и се преговаря с Министерството на финансите.

Протестиращите обясниха, че персоналът драстично е намалял заради ниското заплащане, а задълженията им са се увеличили с COVID епидемията и бежанската вълна. Служителите на РЗИ на протест у нас, искат повишение на заплатите  Протестът е подкрепен от синдикалните структури по места, където има такива „Проверяваме всички здравни обекти в областта.

Другото, което – имаме три граници – въздушна, морска и Малко Търново границата, така че натовареността ни е доста голяма. Заплатата ни е под 1000 лв. чисто“, заяви Жулиета Георгиева – „Противоепидемичен контрол“, РЗИ „Те очакват да ходим и на мобилни кабинети, тук да се работи, имунизации да се правят. Аз съм с двама-трима. Не можем нито отпуските си да използваме, просто няма кой да те замести. А като лекар останах сама, бяхме четирима. Намираме млади хора, нови, които обучаваме и след една година заминават в частните лаборатории“, каза д-р Диана Вълкова – началник на „Микробиология, вирусология и паразитология“, РЗИ.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *