Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Политика

Василев: Ако се наложи ще ходим на избори докато политиката се прочисти

„Продължаваме Промяната“ е готова да отиде отново на избори в случай че не бъде съставено правителство в рамките на този кабинет. Това обяви един от лидерите на формацията Асен Василев. По думите му, ПП няма да се коалира с ГЕРБ и ДПС, само за да бъде съставен кабинет, съобщи БНТ.

„Това е важно в дългосрочен план, това е единственият начин нашата политика да започне да се прочиства от мухала, който е натрупан през годините“, каза Василев.

На въпрос дали ПП ще се опита да състави правителство с втория мандат, ако ГЕРБ-СДС не успее, Василев отговори:

„Хората ясно гласуваха ГЕРБ да управлява страната – това, което казах и снощи, аз наистина го мисля – пожелавам на ГЕРБ да съставят редовен кабинет, защото тук не става въпрос за партийни интереси, а става въпрос за българския интерес. Силно се надявам да бъде съставен, защото България има нужда от редовно правителство“.

Асен Василев припомни, че партията му е поела управлението при подобна ситуация миналата година след два неуспешни избора. По думите му обаче, е много малко вероятно да има друга коалиция освен такава между ГЕРБ и ДПС при конфигурацията, която се очертава в парламента.

Василев все пак не отхвърли съвсем възможността да потърсят от ПП за разговор другите партии в парламента, ако мандата стигне до тях. По думите му „Продължаваме Промяната“ първо трябва да се види и кои точно са народните представители влезли в парламента.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *