Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Политика

Костадинов: „Възраждане“ има амбицията да преоснове и да управлява България

Няма контакти между ГЕРБ и „Възраждане“ – това коментира в „Денят започва с Георги Любенов“ лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

Според него има решение в американското посолство за създаване на кабинет с участието на ГЕРБ, ПП, ДПС, „Демократична България“ и „Български възход“. Той акцентира, че важните теми за българите в момента са цените на ток, газ, храни, както и дали България ще се намеси във войната в Украйна. По думите му конфликтът ще се разгори още.

„Възраждане“ ще работи за запазване на българския лев, като за целта ще настояват за референдум по темата. Костадин Костадинов каза, че имат амбицията да преосноват и да управляват България.

Той коментира, че дори посланиците на Русия и на Беларус да бъдат поканени, те няма да присъстват на откриването на 48-ото Народно събрание. По думите му вече седмица се занимава обществото с тази тема, като това е „тотална инфантилизация и дебилизация на българската политика“.

„На този фон държавата умира“, каза Костадинов и даде пример с демографската криза – намаляващото и застаряващ. Бюджетът на държавата се пука по шевовете, каза още лидерът на „Възраждане“.

Огромна част от обществото реагира така – отдавна трябваше да се направи това. Това коментира Костадинов по повод това, че на пресконференция след изборите заяви, че не желае да говори пред журналисти от „Дневник“, „Капитал“, КлубZ, Медиапул и др.

По думите му при следваща възможност ще призове отново журналистите от тези медии да напуснат, защото няма как да стоят на една маса с хора, които по думите му прокарват чужди интереси. На призив на водещия Георги Любенов да се извини, Костадинов отказа да го направи и допълни, че приема тези медии като свои опоненти от американското посолство.

 

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *