Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Политика

Горанов: Росен Желязков е номинацията на ГЕРБ за председател на НС

Росен Желязков е кандидатурата на ГЕРБ за председател на 48-ото НС. Това потвърди бившият финансов министър Владислав Горанов в предаването „На фокус“ по Нова телевизия.

Според него ще е трудно съставянето на редовно правителство. „Или поне ще бъде трудно без ГЕРБ. Това обаче не се разбира от останалите партии в парламента. Опитват се да се поставят стигми и да се заклеймява партията с най-голям изборен резултат“, коментира той.

Горанов заяви, че ГЕРБ няма допирни точки с „Възраждане“.

Самият той не би водил преговори и с „Продължаваме промяната“, заяви Горанов. „Те твърдят, че могат да управляват сами, предпочитат да управляват с наследниците на бившите комунисти и с партия, която има много тежки грехове в миналото. Щом предпочитат това…“, коментира той.

Той определи кандидатурата на ПП за председател на НС – Никола Минчев, като „един от малкото уравновесени народни представители от ПП“. Кандидатът на ГЕРБ Росен Желязков обаче превъзхожда Минчев с „опит, диалогичност и липса на натрупвания като тези, които Минчев изтърпя в предходния парламент“, добави той.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *