Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Здраве Красота & Здраве Любопитно Най-четени

Диетолог посочи храните за здрава и красива на коса

Здравето на косата се уврежда от всички продукти, които нарушават храненето на тъканите и предизвикват възпаление,  каза диетологът Михаил Гинзбург.

Най-вредните продукти според него са всички сладкиши и дори медът. Диетологът смята, че те значително развалят външния вид на косата и кожата.
Сладките храни и растителното масло не влияят най-добре на външния вид на човек, посочва диетологът.
Гинзбург поставя маргарина и растителното масло на второ място в класацията на вредните за косата продукти. Той отбеляза, че мнозина са свикнали да смятат растителните масла за полезни, но това не е вярно за слънчогледовото масло. Според него си струва да се откажем от това масло в полза на зехтина.

Той също така призова да се изключат колбасите от диетата.

Лошо се отразява на състоянието на косата и солената храна. „Осолената херинга е вредна, както и осолената скумрия. Излишъкът от сол вреди дори според логиката на здравословните продукти: туршиите също причиняват ранно стареене на кожата и влошават състоянието на косата „, предупреждава лекарят.

Според него здрава и красива коса ще имате, ако се храните с морски риби, горски плодове, плодове, краставици, домати, чушки, тикви и ориенталски подправки. Също така е полезно да се ядат кисело-млечни продукти и сложни въглехидрати. „Идеалният продукт е мюсли с кефир. Ако добавите горски плодове там, получавате коктейл за красива коса „, обобщава Гинзбург.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *