Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Общество Последни новини

Къде да очакваме валежи през уикенда

Първия уикенд на ноември над Адриатическо море ще се оформи област с ниско атмосферно налягане. Очакваните валежи обаче ще засегнат предимно държавите от Западните Балкани и Гърция.

У нас в събота облачността ще се задържи значителна над почти цялата страна. В светлата част на деня валежи няма да има. Ще се усили вятърът около планините от юг-югозапад. Температурите сутринта ще се колебаят около 10 градуса, а следобед – в интервала 20-25 градуса с по-високи стойности в Източната България.

Валежи се очакват в неделния ден, но те ще са концентрирани най-вече в западните и южните райони на страната. В рамките на денонощието ще се извали с тенденция облаците да започнат да се разкъсват, предава Нова тв. Температурите през деня ще са по-ниски, особено в районите с валежи. В ранния следобед термометрите ще се колебаят между 16 и 21 градуса.

В понеделник валежите ще са оскъдни и предимно около планините на Запад. Около средата на седмицата облачността ще се разкъса и слънцето ще се покаже, а с приближаването на почивните дни вероятността за валежи отново ще се повиши. Очертава се преминаване на студен атмосферен фронт, с който вятърът ще е със силни и студени пориви, а валежите по-високо в планините ще са от сняг.

От понеделник нататък обаче времето ще е осезаемо по-хладно. Сутрините ще стават все по-студени, а през деня термометрите ще се движат до максимум 16-17 градуса, до 20 в традиционно по-топлите части на страната.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *