Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Политика Последни новини Правителство

Василев за срещата с ГЕРБ: Не правим крачка назад

„Продължаваме Промяната“ не прави крачка назад със срещата с ГЕРБ. Това коментира съпредседателят на партията Асен Василев по Нова ТВ. Той поясни, че са отказвали среща с партията на Борисов за подкрепа на правителство и продължават да отказват.

„Ясно сме заявили, че сме опозиция и ние мандат на ГЕРБ не подкрепяме. Тази среща, доколкото знам, Десислава Атанасова е договорила с Андрей Гюров“, уточни той. Василев усещал, че всеки се опитвал да направи интрига. „Стана ясно, че ГЕРБ нямат мнозинство в този парламент“, каза още съпредседателят на ПП.

По думите му, ако партията на Борисов е имала мнозинство в 48-ия парламент, Росен Желязков е щял да бъде председател на НС и да има правителство. „Като нямат мнозинство, се опитват да замъглят цялата обстановка, за да прикрият тази си слабост“, е неговото мнение. Василев беше категоричен, че отговорът за коалиция с ГЕРБ е „не“.

Според него шансът третият мандат да отиде в „Демократична България“ е нулев заради отношението на президента към партията. „Ако отиде – трябва да видим какво ще предложат“, подчерта той.

На въпрос дали има разцепление в „Продължаваме Промяната“, Василев отговори: „Не“. А за противоречия в партията: „Винаги има противоречия. Това е най-хубавото. Винаги има лично мнение и няма санкции за личното мнение“, уточни Василев. Лобита също не се формирали.

 

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *