Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Здраве Красота & Здраве Любопитно Най-четени

Мъжете искат лице на Батман

Когато кажем Батман, в главите на повечето хора изниква образът на супергероя от Вселената на Ди Си (Detective Comics) – силен и брутален. Времената обаче се менят, а с тях и представата за един или друг образ. Сега Батман се асоциира не само с красавеца Крисчън Бейл, а и с… козметологична процедура, поридобила широка популярност в последно време. Все повече мъже искат да имат лице като на Батман и са готови да чакат ред в естетичните клиники и салони, за да се сдобият с него, съобщи „Труд бг“.

Съвременните реалности са такива, че привлекателният външен вид се превърна в един от основните ресурси за успеха на човек в обществото. Днес телесното благополучие се превръща в синоним на успех, жизненост, щастие и удовлетворение.

Не само жените, но и мъжете попаднаха под влиянието на стремежа към блясък. Съвременните мъже също проявяват повишен интерес към всякакъв „ъпгрейд“ на външния си вид. Ако в началото на 90-те години мъжкият маникюр и педикюр бяха лош тон и изключение, днес това е обикновен етап от грижата за външния вид. Образът на млад, модерен, атлетичен, загорял и добре поддържан „метросексуал“ е широко разпространен в медиите – модерен мъж, свързан с градската консуматорска култура, внимателно облечен в съответствие с последните тенденции в дизайна, използващ кремове, гелове, тоалетна вода, правещ упражнения с личен треньор, имащ личен козметик, спокойно прибягващ до естетичната хирургия.

Така сред представителите на мъжкия пол се появи новата концепция „Маска на Батман“ – процедура за инжектиране на филъри с хиалуронова киселина, която за 15 минути прави чертите на лицето на мъжа по-изразителни, създава остри ъгли. За да се получи желаният ефект – бруталност, се използва комбинация от техники – филъри с хиалуронова киселина, ботулинов токсин и в някои случаи – технологии с конци.

В мъжкото лице козметолозите се фокусират върху долната трета: по-изразена зона на брадичката и ъглите на долната челюст, за да премахнат заоблените форми и да придадат графичен характер на лицето – масивна развита долна челюст с характерна геометрично ясна форма.

При думата „мъжественост“ си спомняме лицето с квадратна челюст и волева брадичка на каубоя от рекламата на Marlboro. И ако природата не благоволи да развие областта на брадичката на мъжа, тогава външният му вид предизвиква съвсем различни асоциации. Прекомерна мекота, нерешителност, дори слабост на характера – това е първото впечатление за лице с малка брадичка и меки линии на долната челюст, дори ако самият притежател се чувства смел и силен. Половите хормони са отговорни за това колко е развита костната структура на долната челюст.

Изпъкнали вежди, волева брадичка и масивна квадратна развита челюст са тестостеронови черти, признак на здрав и силен мачо. Мъжете се характеризират с наличието на ъглова, тежка и изправена (квадратна) долна челюст. Релефът на местата на закрепване на дъвкателните мускули е по-изразен. Брадичката е по-дълга и по-рязко изразена, ръбът ѝ е по-плосък. Областта на ъгъла на долната челюст е обърната навън и по-близо до правата линия.

При жените тази характеристика практически липсва. Тяхната долна челюст е по-малко обемна, неясно изразена, ъгълът на челюстта е по-тъп и леко заоблен. Брадичката е малка, има изпъкнала заоблена или заострена форма. Ясната линия на челюстта прави лицето на мъжа по-мъжествено и именно това е основният белег на новата тенденция „Маска на Батман“.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *