Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Общество Политика

Костадинов: Турската страна твърди, че е хванала извършителя, но дали това е той

В предаването „Още от деня“ по БНТ Костадин Костадинов, каза че искат да се изясни кой е убил полицая. „Турската страна твърди, че е хванала извършителя, но дали той е 100% стрелецът. Искаме да знаем какво точно се е случило. България трябва да даде ясен и твърд отговор, че оттук нататък такива неща няма да се случват повече“.

Настояваме българската армия да пази границата, да има плътно покритие, за да не може и пиле да прехвръкне и ако някой реши да мине границата по този начин, по него да се стреля, категоричен е Костадинов.

Трябва да има разследване за начина, по който беше строена тази ограда, която в момента може да спре само и единствено диви животни, нищо друго, заяви Костадинов.

Колко са повдигнатите обвинения срещу нелегалните мигранти, попита Костадинов. „Много по-важно е в този момент да дадем ясен и твърд отпор на случващото се там – армията на границата, стреля срещу всяка една заплаха, дори опит за покушение и никога вече няма да чуем за нелегални имигранти. Ако аз управлявах държавата, това щях да го направя още тази вечер“.

Започваме да събираме подписи за референдум за еврозоната, потърсихме съдействие от страна на другите партии, всички отказаха, обясни Костадинов. „Вторият вариант беше да помолим президента да свика този референдум, той каза че няма да го подкрепи. И единственото е да направим иницативен комитет, да съберем между 200 и 500 хиляди подписа, за да можем да свикаме такъв референдум“.

Искаме предоговаряне на условията за членство на България в ЕС, а не излизане от ЕС, уточни Костадинов. „Трябва да поставим нашия национален интерес над всичко, а договорените преди условията в момента не отговарят на българския национален интерес“.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *