Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Art&Show

Куентин Тарантино казва „сбогом“ на Холивуд: следващият му филм ще бъде последен

59-годишният режисьор на „Криминале“ ще заснеме 11-и и последен пълнометражен филм, преди да захвърли режисьорската си палка.

„Правя това от дълго време; правя го от 30 години“, каза той в интервю за Крис Уолъс от Си Ен Ен. „И е време шоуто да приключи“.

Роденият в Тенеси режисьор вече е режисирал 10 филма, получили одобрението на критиката“.

Не искам да се превърна в старец, който не е в час, когато става въпрос за актуалните филми, които излизат в момента“, обясни той.

Въпреки че знае, че следващият му филм ще бъде последен, режисьорът на „Глутница кучета“ заяви, че все още не знае какъв ще бъде сюжетът на този филм.

По-рано Тарантино говори си в интервю за GQ Australia от 2019 г. за това какво би могъл да прави след пенсионирането .

„Виждам се как пиша книги и започвам да правя театър, така че все още ще бъда креативен“, каза той. „Просто мисля, че съм дал всичко, което мога да дам на филмите“.

По-рано този месец режисьорът на „Джаки Браун“ издаде втората си книга за филмите в ерата на Новия Холивуд. Преди това той издаде романизация на филма „Имало едно време в Холивуд“.

Куентин ще има и повече време, което да прекарва със семейството си. Режисьорът на „Омразната осморка“ се ожени за 38-годишната израелска певица Даниела Пик през 2018 г. Двамата имат две деца, едното родено през 2020 г., а другото – през изминалото лято.

 

 

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *