Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Политика

Асен Василев: Без бюджет за 2023 г. няма да ни приемат в Шенген и Еврозоната

  В предаването „Лице в лице“ по бТВ Асен Василев, каза че  е имало изразен интерес, отишли са в МЕ, подписали са меморандум, той е прекратен, така че цялото това нещо са нескопосаните фоейрверки на ГЕРБ и отвличане на вниманието. „Трябва да попитате МЕ, трябдва да попитате съответната компания защо е бил подписан този меморандум. Това не е договор, ако той беше договор, трябваше да мине през парламента. Това е някакъв меморандум за бъдещи намерения евентуално нещо да се прави в страната, което МЕ е подписало с компанията, след това е прекратен и няма никакви последствия за държавата“.

Меморандумът беше прекратен, защото се оказа, че няма интерес, първо и второ, защото ДАНС излезе с доклад, че има съмнения, че средствата на компанията са свързани с Русия, обясни Василев. „При мен такъв доклад не е идвал. Аз научих за него от министъра на енергетиката.“

Ние имахме разговори с ДБ, видяхме че два месеца мандатоносителят не може даже да свика разговори, не може да формира коалиция, каза Василев. „Как ще напишат доклад за еврозоната, ако нямаме бюджет за следващата година? Как ще теглиш дълг, без да имаш бюджет? Ако се отиде на избори през март, това означава, че няма да имаме бюджет до началото на юли. А това означава, че ще бъдат замразени всички социални плащания, няма да има яснота с инвестициите, с бизнес рамката и т.н.“

Никога не се е случвало 50 дни след изборите да не е връчен мандат, заяви Василев. „Въртим на място, на празно, парламентът се занимава с всякакви глупости, с изборния кодекс“.

Основната тема, която интересува хората, е да има правителство, да има нормална социална политика, категоричен е Василев.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *