22.07.2024

Xiaomi и Даниел Аршам обявяват сътрудничество със специалното издание Xiaomi 12T Pro Daniel Arsham Edition

Xiaomi в колаборация с Daniel Arsham трансформират най-новия международен модел смартфон

„Винаги съм се интересувал от представянето на работата си в сфери извън обичайните за света на изкуството. Подходих към Xiaomi 12T Pro като към скулптура и като функционален обект; след 20 години хората, които имат този телефон, вече няма да го използват като телефон, а като скулптурен обект, свързан с конкретен момент във времето и пренасящ го отвъд неговата функционалност.“

Даниел Аршам

В работата си Даниел често залага на концепцията за времето както бъдещето, така и историята. Като компания, в чиято основа са иноваациите , времето е нашият най-ценен актив и е това, което сме готови да обменим за качество и технология. Това сътрудничество не се отразява само в един смартфон, но и в модерна технология, използвана за актуализиране на дизайна на артиста. Вярваме, че това ще бъде вълнуващ продукт за хората днес и ще остане интересен и колекционерски предмет за десетилетия напред.”

Xiaomi

Обединявайки световете на скулптурата  и на най-голямото съвременно удобство – смартфонът, Xiaomi си сътрудничи с Даниел Аршам, за да трансформира най-новия си международен модел, Xiaomi 12T Pro Daniel Arsham Edition, в емблематичнo дизайнерско съчетание на минало, настояще и бъдеще в облика на съвременен артефакт.

 

За първи път артистът експериментира с прилагането на различни текстури и ествествени ерозии от скулптурите си върху смартфон, залагайки на неговата философия за „Бъдеща археология“.

 

Олицетворявайки обект на фикционална археология и изследвайки нови гледни точки от взаимодействието с устройството, продуктът е създаден с внимание до най-малките детайли от скулптурната кутия до цялостното усещане, когато държите това Xiaomi устройство в ръцете си.

 

Това сътрудничество се ръководи от основните ценности на Xiaomi за иновация, дизайн и производство и е оформено от духа на времето на Даниел Аршам във визия на фикционална археология и в посока на въображаемо бъдеще на дигитална дематериализация.

Xiaomi 12T Pro Daniel Arsham Edition ще се предлага в ограничено количество от 2000 устройства в Европа. Продуктът от колаборацията ще бъде пуснат на пазара на 16 декември 2022 г. и ще бъде достъпен на highsnobiety.com като изключителен онлайн партньор за търговия на дребно, mi.com и в специалния pop-up магазин Xiaomi x Daniel Arsham Berlin от 16 до 17 декември.

 

За Даниел Аршам

Даниел Аршам е артист от Ню Йорк, чиято практика обхваща изобразително изкуство, архитектура, пърформанс и филми. Емблематичните произведения на Аршам смесват миналото, настоящето и бъдещето, демонстрирайки гъвкавостта и силата на носталгията, често чрез препратки към моменти от края на 20-ти век. Ерозирали отливки от съвременни артефакти и съвременни човешки фигури, творбите му са изработени от геоложки материали като пясък, селенит и вулканична пепел. Тези материали постигат външния вид и естетиката на ерозия или археологически, бъдещи реликви, както Аршам ги е нарекъл.

 

Arsham е бил обект на самостоятелни изложби в Musée Guimet, Париж, Франция; Център за съвременно изкуство на UCCA, Дюн, Китай; MOCO Museum, Амстердам, Холандия; HOW Museum, Шанхай, Китай; Музеят на изкуствата Кранбрук, Детройт, Мичиган; и High Museum of Art, Атланта, Джорджия, САЩ и други. Творбите на Аршам са били изложени в триеналето на Националната галерия на Виктория, Мелбърн, Австралия; Атинското биенале в Атина, Гърция; Musée Fenaille, Rodez, Carré d’Art de Nîmes и Paris La Défense, Франция; Frieze Sculpture, Лондон, Великобритания; Атинското биенале в Атина, Гърция; и Crystal Bridges Museum of American Art, Бентънвил, Арканзас, SCAD Museum, Savannah, Georgia, Museum of Contemporary Art, Чикаго, Новият музей и MoMA PS1, Ню Йорк, САЩ и други.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *