Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Общество

Президентът Радев даде началото на 20-ия сезон на „Българската Коледа“

Във Велико Търново президентът Румен Радев даде началото на 20-ия юбилеен сезон на благотворителната инициатива „Българската Коледа“.

„Точно тук, където всяка година се полагат грижи за хиляди български деца нашият призив ще звучи силно и истински, защото „Българската Коледа“ не е просто дарителска кампания, а ни дава вяра, че сме цивилизовано общество, което се крепи на хуманни ценности. Тя инвестиция в най-големия ни капитал – здравето на нашите деца. Тя е израз за надеждата за бъдещето ни като като общество, защото Успява да обедини хора с различи професии, образование, социално положение около една значима кауза“, каза президентът.

През изминалата година инициативата е постигнала рекорден бюджет от над 3 милиона лева. Със средствата са подпомогнати 517 деца с тежки хронични заболявания и е дарена апаратура на 22 болници из страната. Кампанията пред следващата година ще бъде посветена на деца с редки генетични заболявания.

Румен Радев благодари от името на президентската институция и всички съорганизатори на инициативата на лекарите, които всяка година се борят за живота и здравето на българските деца.

„Аз съм убеден в бъдещето на тази инициатива и на българското детско здравеопазване. Това е секторът, за който всички ние като общество и държава трябва да отделяме все по-голямо внимание, средства и грижи, за да има успех нашата нация“, каза още президентът Радев.

 

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *